Dieta Montignac

Dieta Montignac

   

Dieta Montignac este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este “Ma hranesc, deci slabesc”.

Dieta incearca sa combine cura de slabire cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi.

Dieta Montignac consta in doua faze: faza 1, cea de slabire, in care alimentele cu indexul glicemic intre 35 si 50 nu au voie sa fie amestecati cu grasimi saturate si faza a 2-a, de mentinere, in care pot fi consumate toate alimentele cu indexul glicemic pana in 50. Toate alimentele cu indexul glicemic mai mare de 50 vor fi evitate pentru ca pot duce la ingrasare.

Michel Montignac a descoperit ca nici grasimea, nici caloriile nu ne ingrasa, ci o grupa anumita de carbohidrati, pe care el ii numeste “carbohidrati rai”. Acesti carbohidrati provoaca in pancreas o varsare marita de insulina. Iar o productie mare de insulina are ca urmare un surplus de energie, care se transforma in grasime. Evitand aceasta grupa de alimente (cartofi, porumb, zahar, faina alba, etc), dar mancand de 3 ori pe zi pe saturate, nu numai ca se slabeste, ci ne simtim plini de vitalitate, nu pierdem din masa musculara la slabit si senzatia de oboseala de dupa masa dispare.

Carbohidratii sunt impartiti dupa indexul lor glicemic; cine vrea sa slabeasca mai repede trebuie sa consume alimente cu aceasta valoare pana-n 35. In afara de carbohidrati, Montignac recomanda grasimile cu acizi grasi omega 3 (prezenti in germeni de grau, ulei de soia, nuci, unt, ulei de rapita) sau cei cu acizi grasi nesaturati (in ulei de masline sau avocado), iar grasimile saturate trebuie limitate, consumand cu precadere lactate cu procent scazut de grasimi.

Micul dejun in dieta Montignac: poate fi cu carbohidrati si proteine (exemplu: paine integrala cu dulceata conforma si iaurt cu grasimi pana in 1%) sau cu proteine si grasimi (exemplu: oua, branza). Cel din urma totusi cel mult de doua ori pe saptamana, din cauza grasimilor saturate.

Pranzul in dieta Montignac: cel cu proteine si grasimi este recomandat (oua in combinatie cu carbohidrati cu indexul glicemic pana in 35). Pranzul cu carbohidrati pana in 50 sa se consume de cel mult 3 ori pe saptamana si nu se combina cu nici un fel de grasime saturata.

Cina in dieta Montignac: identica cu pranzul, insa ceva mai usoara. Numai in cazul in care la masa de pranz a fost cu proteine si grasimi, se poate lua o cina cu carbohidrati pana in 50.

Clasificarea alimentelor in Dieta Montignac:
Grupa 1 (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lactate cu 0,1% grasime;
Grupa 2 (proteino – lipide): peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale;
Grupa 3 (legume, fibre): toate legumele si fructele crude, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii, usturoi.

Reguli de combinare a alimentelor:
Grupa 1 se poate combina cu grupa 3
Grupa 2 se poate combina cu grupa 3
Grupa 1 nu se va combina cu grupa 2

Dieta Montignac este o un mod sanatos de viata, in niciun caz o dieta cu ajutorul careia scapam repede de 3-5 kilograme, si dupa aceea putem manca la fel de dezordonat ca inainte. Dieta Montignac este recomandata acelora care nu vor sa renunte la mancat calitativ bine, si carora le place sa gateasca.

Afla mai multe despre Dieta Montignac.

3 Comments

  1. George says:

    Ma intreb care sunt carbohidratii buni, daca cei din cartof si din porumb sunt rai. 🙂

  2. […] organismului feminin, lucrarea este insa centrata pe acelasi principiu fundamental care a facut din dieta Montignac unul dintre cele mai renumite si eficiente regimuri de slabit, si anume ca nu ne ingrasam pentru ca […]

  3. […] Dieta Montignac este una dintre cele mai recunoscute, care folosesc alimente cu indice glicemic scazut. Principiul de mentinere, sau, dupa caz, slabire, este simplu: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*